Groep 1/2/3/4

Even voorstellen…

In groep 1 t/m 4 zitten dit jaar 5 leerlingen. Juf Jeannet geeft les op maandag t/m woensdag en juf Anika op donderdag en vrijdag. Ook zien we meester Jordy en juf Angelina (vrijwilligster) wekelijks in onze groep.

We werken in thema’s. Aan de hand van die thema’s maken we regelmatig uitstapjes en proberen we ook te leren van mensen die veel weten over een bepaald onderwerp.

Dit jaar hebben we ook weer een aantal hele leuke activiteiten gepland.

Nieuwsgierig naar al onze activiteiten? Kijk op onze Instagram en Facebookpagina , daar posten we regelmatig foto’s van de gebeurtenissen op onze school.

Lezen

We lezen elke dag. We hebben boeken in onze groep, maar ook een prachtige schoolbieb! Vanaf groep 3 werken we met de methode Veilig Leren Lezen om het technisch lezen aan te leren.

We vinden het erg belangrijk om leesplezier bij de kinderen te bevorderen en investeren daarom ook veel tijd in het leesonderwijs.

Van elk gelezen boek schrijven we op een vlaggetje wat we van het boek vonden en mag deze aan de vlaggenlijn in de gang. We proberen de hele gang vol te krijgen dit jaar!

Rekenen

We werken sinds dit jaar met de methode Pluspunt. Daarnaast werken we met de spellen van Met Sprongen Vooruit. Ook hebben we een rekenhoek en natuurlijk leren we ook heel veel van gewoon spelen.

Bewegend Leren

Wat is er nu leuker dan lekker bewegen? Niks natuurlijk! Daarom zijn we tijdens de lessen veel aan het bewegen en daardoor leren we nog beter. We maken veel gebruik van het plein en in ons grote lokaal hebben we heel veel ruimte.

We gymmen 2x in de week. 1x doen we dat lekker buiten op ons grote grasveld en 1x gaan we naar de gymzaal in Schoonoord. De kinderen worden gebracht met het busje en gymmen dan samen met de kinderen van de Slagkrooie.

Nieuwsgierig naar onze school? Maak een afspraak om geheel vrijblijvend langs te komen, u bent van harte welkom!