Groep 5/6/7

Even voorstellen…

In groep 5/6/7 zitten 10 lieve, gezellige, hardwerkende leerlingen. In onze klas wordt veel gelezen, gerekend en geschreven. De kinderen krijgen les van juf Soraya en juf Margriet. Ook krijgen we regelmatig hulp in de klas van meester Jordy, dat is fijn! Daarnaast komt juf Angelina als vrijwilligster ook helpen en ook daar zijn we heel blij mee!

Positief!

We hebben met elkaar samen regels gemaakt om te zorgen dat we een fijn jaar hebben, zo kunnen we elkaar ook aanspreken wanneer iets niet goed gaat. Want we willen samen graag een leuk en gezellig jaar hebben. Op school werken we met PBS. We kunnen in onze klas bandjes ‘verdienen’ door positief met elkaar om te gaan. We doen hier erg ons best voor!

Werken

We houden er van om hard te werken! Wij maken in de klas gebruik van Chromebooks. We zoeken de balans tussen het werken hierop en het werken op papier. Ook vinden we het fijn om samen te werken of coöperatieve werkvormen te gebruiken, want samen leer je nog meer dan alleen.

Lezen

In de school hebben we onze eigen schoolbieb en daar zijn we blij mee! Elke vrijdag is er een uitleenmoment waarop de kinderen boeken kunnen ruilen en/of lenen. We vinden het erg belangrijk om leesplezier bij de kinderen te bevorderen en investeren daarom ook veel tijd in het leesonderwijs. Zo staat er elke dag stil lezen op het rooster en is er op de vrijdag de ‘boekenkring’. In de boekenkring is er o.a. ruimte om te praten over boeken, nieuwe soorten boeken te ontdekken en het leesplezier te vergroten.

Thema’s

Dit schooljaar werken we aan vijf thema’s. Dit doen we steeds van vakantie tot vakantie. We vinden het leuk om aan thema’s te werken met de leerlingen. Zo willen we het onderwijs en de leerstof meer betekenis geven. Ben je nieuwsgierig geworden?

We houden je op de hoogte van onze thema’s op de Facebookpagina en Instagram van C.b.s. De Kiel!

Activiteiten

We hopen dit schooljaar weer mee te mogen doen aan allerlei activiteiten. Zo hebben we dit jaar in de planning staan: een bezoek aan het Stedelijk Museum én het Kasteel in Coevorden. Ook hopen we met elkaar de molen te bezoeken. In de school hopen we ook mensen te mogen verwelkomen; Atelier Abel voor een gaaf project over de omgeving rondom de Slagkrooie én De Kiel, Dok2A voor leuke workshops én nog veel meer! Ook hiervoor: check onze Facebook/Instagram af en toe!

We gaan er samen een positief, zonnig en fijn jaar van maken met elkaar! Tot ziens!